Hoeveel geld kan ik lenenVaak stellen mensen allereerst de volgende vraag, als ze geld willen lenen: “Hoeveel geld kan ik lenen?” De vraag zozeer is niet eens vreemd. Maar de volgende vragen zijn eveneens belangrijk en deze zou u zichzelf ook zeker moeten stellen. Want banken en kredietverstrekkers hebben deze gegevens nodig, eer ze een lening gaan verstrekken.

Vragen die banken u stellen:

 • Wat is uw bruto maandinkomen?
 • Hebt u een vast contract?
 • Hebt u een partner?
 • Hebt u momenteel kinderen die jonger zijn dan 21 jaar?
 • Wat is uw woonsituatie (koopwoning/huurwoning/inwonend)?
 • Wat zijn uw maandelijkse woonlasten?
 • Hebt u momenteel leningen en wat zijn de kosten van deze huidige leningen?

Uitgangspunten van de bank
Een bank of kredietverstrekker beslist uiteindelijk of u in aanmerking komt voor een lening. De uitgangspunten zijn:

 1. Men maakt een indicatie van het maximaal te lenen geldbedrag. Uiteraard kunt u aan deze indicatie geen rechten ontlenen.
 2. Uiteindelijk komt de uitslag tot stand dankzij de gegevens die u hebt aangeleverd. Als u online een verzoek hebt gedaan, dan kan het zijn dat niet alle vragen door de bank of kredietverstrekker gesteld worden. Het is mogelijk dat daarom het uiteindelijke geldbedrag, dat u kunt lenen, lager of juist hoger uitpakt.
 3. Elke berekeningstool gaat er vanuit dat u minimaal achttien jaar oud bent en (meestal) niet ouder dan zeventig jaar. Sommige banken lenen zelfs niet vanaf 69 jaar.
 4. Vaak wordt ook gevraagd naar het totaalinkomen of verzamelinkomen. Dat betekent dat u dan ook het inkomen van uw partner mee mag laten berekenen. Doet u dat, dan houdt dat ook in dat uw partner medeverantwoordelijk is voor de lening.

Hoeveel geld kan ik lenen?
Om er direct achter te komen hoeveel u kunt lenen, kunt u gebruikmaken van ‘tools’ op de websites van banken of kredietverstrekkers. Dit zijn rekentools, waarbij u vaak gevraagd wordt om aanvullende gegevens in te voeren. Zie: “vragen die banken u stellen”. Vul alle informatie eerlijk in. Mocht een bank uw aanvraag beoordelen, dan zal u gevraagd worden om diverse bewijsstukken aan te leveren.

какие кисти нужны для макияжапродвижение под гуглvbyyjebrparamonovРекомnyikas