Iedereen heeft zo nu en dan wel eens even extra bestedingsruimte nodig. Misschien kent u het wel: net dat beetje tekort komen aan het einde van de maand. Of de kinderbijslag komt te laat binnen, waardoor u moeilijk andere zaken kunt betalen. Het is niet dat wij u willen aansporen tot geld lenen. Dat is het laatste wat wij willen doen. Want ook wij kennen de oorzaak van veel problemen die consumenten de laatste jaren diep treffen; schulden, te hoge hypotheken, te veel leningen afgesloten.

De grote voordelen van dit krediet

Het geeft een veilig gevoel om altijd, tijdelijk, een buffer achter de hand te hebben. Zoals wij in het intro al vermeldden: u kunt voor onvoorziene uitgaven komen te staan. Het grote voordeel is in de eerste plaats vooral dat u altijd iets extra’s tot uw beschikking hebt maar ook dat de rente, in vergelijking met andere leenproducten, vrij laag is. U kunt altijd opnemen maar ook op elk gewenst moment weer aflossen. Maar een doorlopend krediet kunt u ook afsluiten voor andere doeleinden. Dit type geldlening gebruiken veel Nederlanders voor o.a. de volgende zaken:

  • Het aanschaffen van een auto op afbetaling
  • Ter overbrugging van een tekort
  • Voor klussen in huis
  • Het verbouwen van uw woning

Maar wat zijn de nadelen?

U moet in de eerste plaats goed kunnen omgaan met schulden. Met het afsluiten van deze leenvorm accepteert u in feite dat u andermans geld uitgeeft. Het is heel moeilijk om hiervan af te blijven en ervoor te waken dat u dit niet zomaar uitgeeft aan zaken die u helemaal niet nodig hebt. Met name daarom zijn veel mensen in de problemen gekomen. Want een nieuwe auto is wel heel erg mooi, maar kunt u misschien beter niet gewoon een tweedehands auto kopen? En is een verbouwing van uw huis op dit moment wel verstandig?

Waarom afsluiten?

  • U maakt gebruik van een kredietlimiet. U kunt bijvoorbeeld €1000,- opnemen maar ook meer.
  • Rente betalen over het te lenen geldbedrag.
  • Aflossing is altijd boetevrij.
  • Opnemen kan altijd, zolang het limiet niet bereikt is.

Kredietverstrekker

Bij wie kunt u voor deze financiële producten terecht? Er zijn zeer veel aanbieders op de markt. Wanneer u eens gebruik maakt van Google om te zoeken, dan wordt u overspoelt met advertenties. Het beste kunt u dit aanbod met elkaar vergelijken. Vergelijk dan met name op de rente en let goed op de algemene voorwaarden.

Het doorlopend krediet gaan gebruiken

Waarvoor wilt u het geld gaan inzetten en gebruiken? Meestal kunt u dit zelf bepalen en gaat de bank akkoord! Tenzij uw salaris natuurlijk niet voldoende is. Niet iedereen komt tegenwoordig meer in aanmerking voor dit soort leningen. U kunt het geld gebruiken om een nieuwe auto te kopen, onderhoud te plegen aan uw huis of een eigen bedrijf opstarten. De mogelijkheden zijn divers. Leen echter wel met uw verstand; deze schulden moet u altijd weer terug kunnen betalen.

Voorwaarden en terugbetaling

U kunt boetevrij aflossen, op elk gewenst moment. Er is een leeftijd verbonden aan de aanvraag.
De meeste banken of kredietverstrekkers hanteren een maximum leeftijd tot zeventig jaar. Verder moet u altijd ouder dan achttien jaar zijn. Lenen zonder inkomen is niet mogelijk en u moet kunnen aantonen, met een geldige ID-kaart of paspoort, dat u de Nederlandse nationaliteit bezit en ook hier woont. Een vaste verblijfsplaats is eveneens een must.