Wat is het precies?

Een flitslening is niets meer of minder dan een piepkleine minilening die u aangaat. Eigenlijk mogen we het niet eens over een lening hebben, aangezien dit officieel niet zo mag worden aangeprezen door het AFM (de Autoriteit Financiële Markten). Een flitslening onderscheidt zich van alle andere soorten geldleningen door onder andere de speciale voorwaarden. Die beschrijven we direct hieronder. Leest u alles vooral goed door.

336x280

Wat zijn de voorwaarden om te lenen

Elke aanbieder hanteert eigenlijk dezelfde voorwaarden. De voorwaarden die gelijk zijn bij alle aanbieders beschrijven we op deze plek: u verblijft in Nederland en hebt ook deze nationaliteit. Tevens hebt u een vast inkomen, meestal gelijk aan of boven de 1100 euro per maand. Ook bezit u over een bankrekening in Nederland. De meeste kredieten kennen maar een looptijd van een maand. Dus binnen een maand moet u het geldbedrag in zijn geheel weer hebben terugbetaald.

aanvullende voorwaarden, soms verschillend per verstrekker

Bepaalde verstrekkers van dit soort geldleningen lenen geen geld uit wanneer u een negatieve BKR registratie hebt. Of wanneer u nog studeert en in sommige gevallen zelfs ook wanneer u ondernemer bent.

Waarvoor is dit bijvoorbeeld te gebruiken?

Deze soorten leningen kunt u gebruiken om tijdelijke tekorten te dekken. U moet bijvoorbeeld nog even op uw loon wachten omdat dit te laat is overgemaakt? En hebt zelf geen geld om uw rekeningen te betalen? Dan is het afsluiten van de minilening een optie.

Mogen jullie mij adviseren, want ik heb een vraag?

Wij mogen u niet adviseren, helaas. Alles wat op deze site beschreven is, is bedoeld om u te informeren. Voor advies raden wij u aan om in gesprek te gaan met uw financieel adviseur, uw bank of een kredietverstrekker.

Leen verstandig

Zeer vaak komen wij trieste gevallen tegen. Mensen die in hun leven teveel geld hebben geleend en nauwelijks meer uit de schulden kunnen komen. Misschien herkent u dit bij uzelf. In dat geval raden wij u het echt af om dit type geldlening af te sluiten. Het zijn dure leningen en u moet alles wel weer kunnen terugbetalen binnen een maand tijd, meestal. Lukt u dit niet, dan moet u een boete betalen. Op die manier wordt het voor u steeds duurder en duurder. Leen desnoods van een vriend of een familielid. Wij wensen u wijsheid toe.

336x280