Geld lenen in België is voor Nederlanders mogelijk. Maar niet elke bank zit hier op te wachten. Toch moet u zich hierdoor niet laten afschrikken, want er is nog steeds een mogelijkheid. We proberen u te informeren over de mogelijkheden en we gaan iets specifieker in op diverse aanbieders welke aan de zijkant vermeld worden. Leningen afsluiten in het buitenland is lastig en in de meeste gevallen onmogelijk. Toch moet het voor elke Europeaan mogelijk zijn om in een ander land een lening af te sluiten. Dus ook in België, voor Nederlanders. Dat u tegen problemen aanloopt is onvermijdelijk. Vandaar ook dit artikel.

Vele Belgische banken bieden haar producten aanen er zijn vele vestigingen over plus minus tweehonderd verkooppunten verdeeld. De banken bieden o.a. kredieten voor consumenten, diverse verzekerings-, spaar- en beleggingsproducten. Wat geld lenen in België  voor u wellicht interessant maakt, is dat ze niet aan BKR-toetsing doen. Maar ook is de bank bekend vanwege haar gunstige rentetarieven.

Waarom lening afsluiten bij onze Belgische buren?
Met name de voorwaarden bij Belgische krediet- of leningsverstrekkers zijn soms beter dan bij de Nederlandse. We hebben te weinig ruimte om daar, in dit artikel, aandacht aan te besteden. Wel willen we u wijzen op twee andere voordelen en wel: “BKR” en “rente”. Vrijwel elke Nederlander leent namelijk geld bij onze Belgische buren, omdat ze daarmee ’t BKR proberen te omzeilen. Banken in het buitenland staan niet bij het “Bureau Krediet Registratie” ingeschreven, en kunnen daardoor ook niet nagaan of u elders leningen hebt openstaan, of misschien wel betalingsproblemen hebt (gehad). M.a.w.: ze kunnen geen BKR-toetsing doen. Een ander voordeel is de (meestal) lagere rente die onze zuiderburen vragen. Laat u zich echter, voordat u een lening afsluit, daarover eerst goed informeren.

Wachttijden en ingewikkelde procedures
In Nederland moet u vaak lang wachten voordat de “seinen op groen” springen. Belgen zijn meestal sneller in het accepteren van aanvragen, omdat er geen ingewikkelde en overbodige procedures aan vooraf gaan.