Hebt u een uitkering maar wilt u toch geld lenen met uitkering? Als uitkering ontvanger is het lastig om elke maand rond te komen. Beschikt u niet over een beetje spaargeld, dan is het niet vreemd wanneer u zelfs op het eind van de maand geld tekort komt. Komt dat maar eens in de zoveel tijd voor, dan is dat vervelend maar met een beetje geld lenen via vrienden of familieleden kunt u dan misschien ver komen. Komt het echter iedere maand voor en kunnen bepaalde vaste lasten (zoals huur, belastingen en heffingen) daardoor niet betaalt worden, dan is een lening afsluiten soms verstandiger en goedkoper dan in de schulden komen (met alle extra kosten daarvan van dien). Geld lenen met uitkering is echter niet makkelijk, toch zijn er mogelijkheden.

Je huidige woning als onderpand
Eerlijk is eerlijk: vrijwel elke bank is huiverig met het verstrekken van leningen aan mensen met een uitkering. En zo gek is dat nog niet. Ook al is een uitkering in feite wél een vast inkomen, toch is dat inkomen zo laag dat eigenlijk niemand maandelijks geld overhoudt. Maar er zijn mogelijkheden voor eigen woningbezitters. Hebt u een eigen woning en kunt u aantonen dat u overwaarde hebt? Probeert u dan bij diverse banken om uw huis als onderpand voor een geldlening in te zetten.

Lenen via SBN
Geld lenen via de SBN (Sociale Banken Nederland) is ook een optie wanneer u een uitkering hebt en toch geld wilt lenen. De SBN zijn geen commerciële instellingen en een lening wordt soms in de vorm van een z.g. sociaal krediet verstrekt. In feite is dit een geldlening die ook wel bekend staat als ‘persoonlijke lening‘. Lenen bij de SBN is vele malen goedkoper dan geld lenen bij reguliere instanties. U moet echter wel voldoen aan strenge criteria. Kijk op sbn.nl voor meer info.

Leen verstandig
Verstandig lenen: Misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het goed om nauwkeurig te bekijken hoeveel geld u per maand overhoudt tijdens de periode dat u moet aflossen. Niet alles moet opgaan aan de aflossing van uw schulden.