Studenten hebben niet zo’n luizenleventje, zoals sommige mensen gekscherend wel eens noemen. Veel studerenden bekostigen hun eigen studie, door veel te werken en een beetje bij te lenen. Dat laatste is lastig, maar er zijn mogelijkheden. Zoek zelf maar eens op “Geld lenen studenten”, via een willekeurige zoekmachine. Maar lees eerst ons artikel aandachtig door!

Lenen bij DUO
Geld lenen voor studie kan o.a. bij de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Dan leen je, naast de studiefinanciering die je mogelijk ontvangt, een vooraf afgesproken maandelijks geldbedrag. Je betaalt maar een klein beetje rente. Overigens wordt het rentetarief vrijwel elk jaar aangepast. Soms naar beneden of soms naar boven. Ben je eenmaal afgestudeerd, dan begin je na een of na twee jaren na de studie met terugbetalen. Overigens kan je zelf aangeven hoeveel je wilt lenen en voor hoe lang. Zo zou je ook bijvoorbeeld een financieel mindere periode tijdelijk kunnen overbruggen, door een beetje extra via de DUO bij te lenen.

Geld lenen voor studie via de bank
Geld lenen studenten? Dit kan ook via de bank! Er zijn z.g. studentenkredieten af te sluiten bij diverse Nederlandse banken. De vorm en de hoogte van de lening is bij elke bank weer verschillend. O.a. de ING- en Rabobank hebben een doorlopend krediet speciaal voor studerenden samengesteld. Je kunt tot €6000,- lenen. Het maximaal te lenen geldbedrag is mede afhankelijk van het soort studie die je volgt, en er gelden nog andere voorwaarden.

‘Flitsend’ snel geld lenen
Mocht je via de bank niet kunnen lenen, dan is geld lenen voor studie ook mogelijk met een flitslening. Vraag via het internet een ”X bedrag’ aan. De gehele procedure gaat online. Soms kun je tot een paar honderd euro al binnen een dag op je rekening gestort krijgen. Let wel op: Deze leningen voor studenten hebben een korte looptijd. In veel gevallen moet het geleende geldbedrag binnen een maand zijn terugbetaald. Leen je bijvoorbeeld €200,-, dan betaal je daar al gauw €50,- extra overheen.

Extra rood staan
Een mogelijkheid om aan extra geld te komen, is door extra rood te staan op je studentenrekening.