Een auto aanschaffen kan al vanaf een paar honderd euro. Maar als u veel en vaak lange afstanden moet afleggen, dan is dit weggegooid geld. U kunt natuurlijk geluk hebben, maar er zijn betere opties voor u. Kunt u elke maand wat geld opzij leggen? Dan is geld voor lenen voor auto soms een verstandige keuze. U weet net zoals ons dat geld lenen op de langere termijn gewoon geld kost. Maar als u, voor bijvoorbeeld uw werk, echt niet zonder eigen vervoer kunt, dan is dit helemaal geen slecht idee.

Auto kopen met persoonlijke lening
Geld lenen voor auto kan o.a. heel goed met de persoonlijke lening. Er bestaan geen autoleningen, maar deze leenvorm wordt wel het vaakst gebruikt als autolening. Dit soort leningen kunt u geheel aansluiten op uw eigen behoeften en wensen. U geeft zelf aan welk bedrag u wilt lenen en kunt, in de meeste gevallen, ook zelf bepalen wat de looptijd is. Belangrijk: laat de looptijd nooit langer duren dan de afschrijving van het product. Want is uw personenauto eenmaal afgeschreven, dan moet u nog steeds uw geldlening aflossen. Hoeveel geld u kunt lenen met een persoonlijke lening is afhankelijk van uw inkomen en uw aantoonbare vaste lasten. Meestal kunt u lenen tot een geldbedrag van +/- €50.000,- Is uw aanvraag eenmaal goedgekeurd? Dan ontvangt u in een keer het totale bedrag op uw rekening. Vervolgens betaalt u, volgens afspraak, elke maand een gedeelte terug plus de rente.

Personenauto aanschaffen met doorlopend krediet?
Ook het doorlopend krediet kunt u inzetten om uw personenauto aan te schaffen. Alleen wordt dit krediet veel minder vaak gebruikt als lening voor een auto. De reden daarvan is: Over het algemeen is een doorlopend krediet duurder dan een persoonlijke lening. En ook de rentes zijn meestal variabel, zodat het onduidelijk is wat u daadwerkelijk op het eind van de rit kwijt bent. Een doorlopend krediet is een leenvorm met een oneindige looptijd. Dit betekent dat u altijd van het krediet gebruik kunt maken en er geen einddatum contractueel is vastgesteld. Concreet houdt dit in dat als u een stukje van het krediet hebt gebruikt en dit vervolgens weer hebt afgelost, dat u later altijd weer geld kunt opnemen.

Waar op letten?
Looptijd
Rente
Kunt u vervroegd en boetevrij aflossen?
Is het verplicht een verzekering bij deze lening af te sluiten?
Kunt u de lening desgewenst samenvoegen of oversluiten?