Een vast inkomen hebben: Dat is feitelijk de enige voorwaarde die wordt gesteld door bepaalde kredietverstrekkers, indien u een lening wilt afsluiten zonder dat er een BKR-toetsing wordt gedaan. Geld lenen zonder BKR check betekent voor u concreet: De kredietverstrekker duikt niet in uw verleden bij het Bureau Krediet Registratie, en kan dus ook niet checken of u negatief geregistreerd staat. Opgelet: meestal zijn geldschieters die geen BKR-check doen ook niet ingeschreven bij het Bureau voor Krediet Registratie. Meestal omdat ze geen AFM vergunning hebben, of alleen kleinere kredieten verstrekken met een korte looptijd. Z.g. flitsleningen worden alleen verstrekt als u kunt aantonen dat uw maandelijkse inkomen (dit mag ook een uitkering zijn) voldoende is om de flitslening tijdig te kunnen aflossen.

Welke gegevens kan men niet opvragen?
Geld lenen zonder BKR check betekent dus dat de kredietverstrekkende partij de volgende gegevens niet opvraagt of kan opvragen. Deze gegevens worden vanuit het CKI (Centraal Krediet Informatie system) opgenomen in de database van het BKR:

  1. Volledige adresgegevens
  2. Voor- en achternaam alsmede geboortenaam
  3. Het aantal lopende leningen en informatie m.b.t. deze overeenkomsten
  4. Betalingsproblemen en achterstanden

Bij wie toch geld lenen zonder BKR-toetsing?
Nu komt het meest interessante voor u: Want bij wie kunt u zonder toetsing toch lenen? Dat is niet zo moeilijk. O.a. op onze website hebben we diverse aanbieders van z.g. flitsleningen geplaatst. Maar ook door zelf te zoeken (bijvoorbeeld via een zoekmachine) op het internet, stuit u automatisch op veel verschillende aanbieders van kleine leningen. Wilt u toch een groter geldbedrag lenen, dan kunt u wellicht aankloppen bij de gemeentelijke kredietbank, of misschien kunt u zelfs een onderhandse geldlening afsluiten.

Onderhands lenen
Hebt u een groter geldbedrag nodig, wat u wilt lenen, dan is een flitslening geen oplossing meer voor u. In dat geval is het misschien het proberen waard om via een vriend of familielid een lening af te sluiten. Dit noemt men ook wel “onderhands lenen“. Door te klikken op deze link komt u bij een interessant artikel terecht, die we over deze alternatieve manier van geld lenen hebben geschreven.