Het is moeilijk om geld te lenen, terwijl u op de z.g. ‘zwarte lijst’ staat. Banken en kredietverstrekkers moeten er namelijk zeker van zijn dat u in staat bent een lening af te lossen. U bent niet voor niets op de ‘black list’ gekomen en dat beseft een bank of kredietverlener ook. Maar toch kunt u de moeite nemen om alsnog te proberen een krediet of lening af te sluiten. Het is belangrijk dat u de kredietverstrekker dan uitlegt hoe u op deze lijst terecht bent gekomen. Want misschien bent u wel op deze lijst terechtgekomen zonder dat het eigenlijk uw eigen schuld was., of hebt u er een reden voor. Meestal wordt een uitleg nog wel getoetst. D.w.z.: U moet de waarheid wel kunnen bewijzen.

Geld lenen zwarte lijst in Duitsland
Hebt u er wel eens over gedacht om een lening in Duitsland af te sluiten? Een geldlening in Duitsland afsluiten is goedkoper en men doet geen toetsing naar een eventuele plaatsing op de zwarte lijst. In Nederland en België zijn de regelgevingen eenmaal zo streng, dat lenen niet mogelijk is als u daarvoor problemen hebt gehad met aflossen. Daarnaast is het zo dat steeds meer mensen in het buitenland leningen afsluiten, ook al staan ze niet op een zwarte lijst.

Manieren om uit de schulden te komen
Geld lenen zwarte lijst: Een beetje flauw misschien, vooral als u haast hebt met lenen, maar een lening afsluiten ondanks dat u op deze lijst staat is eigenlijk heel gemakkelijk. Alleen vergt het tijd en geduld. Als u van deze lijst wordt gehaald, kunt u gewoon weer leningen afsluiten namelijk! Door een extra baan te zoeken, of door juist een baan te vinden waardoor u meer gaat verdienen, kunt u sneller uw schulden aflossen. Of door te besparen op uitgaven en kosten die niet noodzakelijk zijn. Zorg ervoor dat u zo gauw mogelijk weer geld overhoudt, zodat u uw schulden kunt aflossen. Het is misschien ook een idee om eens het OCMW te bezoeken. Die vindt u in uw gemeente. Zij kunnen u bijstaan met handige tips en/of adviezen.