Het Kredietplatform is een van de vele bemiddelaars in kredieten die actief is op de markt. Het bedrijf kenmerkt zich door haar transparante manier van werken. De website is in zijn geheel zeer eenvoudig opgezet en leen-producten zijn eenvoudig aan te vragen. U kunt aangeven hoeveel u wenst te lenen, wat uw (gezamenlijke?) maandinkomen is en wat uw huurkosten of kosten voor de hypotheek op dit moment zijn. Vervolgens voert u uw persoonlijke gegevens in en de aanvraag wordt opgestuurd en gecontroleerd. Binnen een aantal dagen krijgt u te horen of uw aanvraag geaccepteerd is dan wel niet.

Kredietrente en oversluiten

Op dit moment is de kredietrente bij deze instelling vanaf 4,9% Wilt u deze rente nog verder verlagen, dan is het mogelijk indien: Hebt u misschien op dit moment elders veel te dure leningen openstaan?
Dan is in goed overleg mogelijk om deze over te sluiten naar een krediet bij deze instelling.
Voorwaarden zijn dat u hierop een hoge rente hebt staan. Ook is oversluiten mogelijk bij een postorderbedrijf een geldkrediet hebt lopen, of dat u rood staat bij de bank. Rood staan bij de bank heet ook wel een krediet op betaalrekening. In feite is dit ook gewoon een geldkrediet.  Alleen betaalt u hiervoor enorm veel rente, daarom is oversluiten daarvan soms een erg verstandig besluit. Rood staan bij ABN Amro is het duurst van alle banken.

Negatief BKR

Hebt u een negatief BKR en wilt u toch geld lenen? Vul gewoon uw aanvraag in en vink (onderaan het formulier) of u extra hulp hierbij wenst of niet. Mogelijk kan Het Kredietplatform een en ander voor u betekenen. Wanneer u een negatieve BKR codering hebt, moet u in de meeste gevallen sowieso vijf jaren wachten (en in die jaren geen nieuwe coderingen krijgen) voordat u weer op een normale wijze kunt lenen. Kijkt u ook op de website van het BKR voor antwoord op al uw vragen.

Leenprofs

Een andere kredietbemiddelaar is het bedrijf Leenprofs. Daarover schreven wij op onze website ook al een uitgebreid artikel. Om deze te lezen gaat u naar —> Leenprofs. Maar verder is het, voor uw eigen veiligheid, vooral belangrijk om toch te melden dat u nooit zomaar een geldlening moet afsluiten. Het is onverantwoord om dit te gebruiken voor bijvoorbeeld de aanschaf van een gloednieuwe auto, terwijl u van te voren weet dat terugbetalen voor u een hele moeilijke opgave gaat worden. Veel succes.