Een klein bedrag lenen is dat mogelijk? Zo ja, hoe dan? Wat zijn de mogelijkheden om een klein bedrag te lenen? En wat moet je er allemaal voor doen? Dat zijn een aantal vragen van consumenten die behoefte hebben om een klein geldbedrag te lenen maar niet goed weten waar te beginnen.

Klein bedrag lenen

Wilt u een klein bedrag lenen? U kunt zich natuurlijk afvragen of het raadzaam is om een klein bedrag te lenen. Of dat even doorsparen misschien een verstandigere keuze kan zijn. Maar zou u toch iets speciaals willen hebben en u komt net iets te kort dan is het lenen van een klein bedrag een mogelijkheid. Geld lenen kost geld. Deze waarschuwing ziet u altijd tevoorschijn komen. Dat is een wettelijke verplichting voor instellingen die financiële diensten als geld lenen aanbieden. Dat is een verplichting die consumenten moeten beschermen. Ook als u een klein bedrag wilt lenen. Er zijn echter heel veel vormen van lenen zoals de minilening van Saldodipje. Daarom is het belangrijk dat u zich van te voren goed laat voorlichten naar de verschillende soorten leningen.

Niet wachten

Het kan zijn dat u niet wilt wachten met de aanschaf van een bepaald product. U heeft het op korte termijn nodig. Of heeft u misschien een hele mooie aanbieding van een telefoon of laptop gezien en komt net een klein bedrag te kort? Dan is geld lenen een optie. Ook als het maar een klein bedrag lenen betreft zijn er verschillende vormen en mogelijkheden tot het lenen van geld.

Betrouwbare financier

Ook al betreft een klein bedrag dat u wilt lenen dan is het toch belangrijk dat u dat doet bij een betrouwbare financier. Zoals gezegd kost geld lenen nu eenmaal geld. U moet het geleende bedrag tenslotte terug betalen. Dan is het belangrijk dat u dit bij een betrouwbare financier doet. Dat voorkomt onaangename verassingen en problemen. Want daar zit u natuurlijk niet op te wachten.

Santander

Santander is een dergelijke betrouwbare financier. Het is een specialist op het gebied van consumenten kredieten. Het is wel een bank maar dan wel anders dan andere banken. Bij Santander gaan alle diensten online. Ook het aanvragen van een lening. U hoeft dus de deur niet meer uit voor het aanvragen van uw lening. Als u de goedkeuring voor de lening ontvangt wordt het geld gelijk op uw rekening gestort.

Geld lenen

Geld lenen kan voor verschillende doeleinden. Afhankelijk van het doel zijn er verschillende mogelijkheden. Een lening voor een huis te kopen kent andere voorwaarden dan het kopen van een laptop. Maar het lenen van een klein bedrag is meestal niet voor het kopen van een huis. Daar komen andere bedragen bij kijken. Meestal wordt het geleende bedrag gebruikt voor de aanschaf van een consumenten product. Of mogelijk een auto.

Verschillende leningen

Voor verschillende doeleinden zijn er ook verschillende leningen. Een doorlopend krediet is anders dan een persoonlijke lening. Misschien is heen persoonlijke lening beter als u maar een klein bedrag wilt lenen. Of misschien kiest u er voor om altijd direct geld achter de hand te hebben. Dan is een doorlopend krediet misschien een betere optie. Maar wat u ook kiest, kijk altijd naar de voorwaarden. Dat voorkomt altijd moeilijkheden. U kunt zelfs van te voren een berekening maken.

Persoonlijk lening

Bij een persoonlijke lening ontvangt u het benodigde bedrag in één keer. U weet wat u per maand kwijt bent. Ook weet u hoelang u de aflossing moet doen. Het nadeel is echter dat u geen ander bedrag kunt krijgen als het bedrag dat u aangevraagd heeft. Vaak beginnen de persoonlijke leningen vanaf € 1500. Dat is dan weer veel als u een kleiner geldbedrag nodig heeft. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een andere leenvorm. Het is een handigere leenvorm als u geen groot bedrag nodig heeft. Daarbij kunt u het afgeloste bedrag ook weer opnemen bij een andere aankoop. Ook betaalt u alleen rente over het opgenomen bedrag. Dat is dan weer prettig voor u. En zou u plotseling toch nog iets anders nodig hebben dan kunt dit dan weer betalen met het restant van het doorlopend krediet.

Voor u van toepassing

Het is belangrijk dat u zich van te voren afvraagt welke leenvorm van u het meest geschikt is. Het hangt af van het doel waarvoor u geld wilt lenen. En wat voor u de mogelijkheden zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u kijkt naar de voorwaarden en dat u weet wat u maandelijks aan de lening kwijt zult zijn. Maar dat kunt u van te voren berekenen.

Berekenen

U kunt van te voren bereken wat een lening u gaat kosten. Zo houdt u inzicht in de financiën. Santander heeft daar een hele mooie en gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor op haar website. Als u het benodigde bedrag op de schuifbalk aan geeft verschijnt het maandelijkse bedrag met alle benodigde informatie. Zo kunt u een verantwoorde keuze maken bij het lenen van geld.

Santander consumenten krediet