Smartphones nemen vandaag de dag een onmisbare plaats in. Internetbankieren, e-mailen, agenda’s beheren, filmpjes kijken… deze telefoons zijn in feite kleine handcomputers met vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Maar ze zijn tegelijkertijd ook kwetsbaar. Onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 10% van de Nederlandse bevolking een smartphone heeft die beschadigd is. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders kampt met een defect apparaat of een telefoon die door mankementen niet meer goed werkt. Is uw smartphone kapot maar bent u niet in staat om een nieuwe te kopen? Dan is geld lenen voor een nieuwe telefoon het overwegen waard!

Abonnement als lening voor nieuwe smartphone

U kunt natuurlijk een nieuwe abonnement afsluiten en vervolgens krijgt u er een nieuwe smartphone ‘gratis’ bij. In feite is het afsluiten van dergelijke abonnementen ook een leenvorm. Want u krijgt immers een telefoon, betaalt er eventueel een beetje extra bij, en vervolgens moet u de telefoon in maandelijkse termijnen weer terugbetalen. Allemaal goed en aardig maar misschien loopt uw huidige telecomabonnement nog door en hebt u niets aan twee abonnementen. Inderdaad, het is vaak voordeliger om een kleine lening af te sluiten in plaats van een nieuw abonnement met ‘gratis’ telefoon. Rekenvoorbeelden laten zien dat men met vrijwel alle abonnementsvormen de telefoon in feite twee tot zelfs drie keer betaalt.

Lenen voor nieuwe telefoon

Het is veel voordeliger om een kleine lening af te sluiten en daarmee uw telefoon, laptop of tablet te financieren. Er zijn diverse aanbieders die kleine persoonlijke leningen verstrekken. Vaak met een minimaal bedrag van €500 tot maximaal €1000. Meestal duurt de looptijd niet langer dan een gemiddeld telefoonabonnement maar verstandiger is het om een zo kort mogelijke looptijd te nemen. U betaalt dan, over de gehele looptijd genomen, minder rente. Een kleine persoonlijke lening heeft de volgende kenmerken:

  • De looptijd staat van te voren vast
  • U betaalt maandelijks een vast bedrag terug (rente + aflossing)

Telefoon op afbetaling kopen?

Een andere mogelijkheid is het kopen op afbetaling. Maar een dergelijke constructie raden we u niet aan! De prijs van een smartphone op afbetaling gaat over de kop! Een kleine persoonlijke lening afsluiten is nog altijd de goedkoopste oplossing. Kijk voor de goedkoopste aanbieders op onze website.