Geen baan maar op zoek naar geld

Nu de kredietcrisis nog steeds haar sporen in de financiële sector nalaat en banken en geldverstrekkers nog steeds met moeite geld uitlenen aan consumenten, lijkt het wel haast onmogelijk om nog ergens te kunnen lenen zonder dat u zelfs een eigen inkomen hebt. Maar niets is minder waar. Er zijn bijzondere situaties waarin het toch mogelijk is. Sommige opties lijken misschien voor de hand liggend, andere iets minder. Wij zullen in dit artikel een aantal benoemen, wellicht dat wij u daarmee kunnen helpen.

Lening zonder een vast inkomen

Heel soms is het toch mogelijk, een beetje geld lenen zonder inkomen.  Want een hypotheek afsluiten of een dikke geldlening is toch echt onmogelijk. Zelfs voor een kleine lening moet u nog veel moeite doen. Maar stel: u beschikt over een leuk gevulde spaarrekening, of bent ZZP-er en kunt toch aantonen dat u jaarlijks voldoende geld verdiend, dan kan een bank beslissen om u toch geld te verstrekken.

Ondernemen

U wilt misschien uw eigen bedrijf starten en hebt op dit moment geen baan. Toch hebt u wat startkapitaal nodig om bijvoorbeeld een bestelauto te kunnen kopen en andere spullen die u nodig hebt voor uw bedrijfsvoering. In zo’n geval kunt u een afspraak maken bij een bank en vragen wat de mogelijkheden zijn. Hebt u een goed bedrijfsplan opgesteld en zijn er voldoende kansen voor u op de markt? Dan is er wellicht het e.e.a. af te spreken. U moet er echter niet op rekenen dat een bank zomaar geld verstrekt tegenwoordig. U moet echt met een goed en degelijk verhaal komen.

Een minilening aanvragen

Zonder dat u op dit moment vaste inkomsten hebt, maar toch vandaag nog geld nodig hebt, is het mogelijk om een minilening af te sluiten. U kunt dan denken aan bedragen vanaf €100,- tot en met €1000,-. Deze bedragen moet u echter wel meestal binnen 45 dagen (of eerder) weer terugbetalen. Het gaat in dit geval dus echt om minileningen met een zeer beperkte looptijd. Daarnaast moet u rekening houden met hoge kosten. U leent tegen een hoge vergoeding.

Vrienden of familie

Soms is het gewoon echt niet mogelijk om aan een geldlening te komen, zelfs niet wanneer u over een vast inkomen beschikt. Misschien hebt u aardige familieleden of goede vrienden die u maar wat graag willen helpen. Wie niet waagt die niet wint. Ook al is het soms moeilijk om bij bekenden aan te kloppen voor geld, als u aangeeft dat u ze een leuke vergoeding wilt geven is er misschien veel mogelijk.