Wilt u zo snel mogelijk lenen of zelfs nu geld lenen? U bent niet de enige die dat wil. Dagelijks zijn er veel mensen op zoek naar een geldlening die zo snel mogelijk behandeld kan worden. Met regelmaat overkomt het mensen: onverwachts gaat er een belangrijk apparaat kapot, of er komt plotseling een gepeperde rekening, die u niet zo gauw kunt betalen. Maar zijn er mogelijkheden om gauw geld te kunnen lenen, als het even kan vandaag nog? Jawel, die mogelijkheden zijn er zeker. Lees daarom gauw verder.

Uw zaken snel op orde
Voordat we u informeren over enkele mogelijkheden, is het belangrijk dat uzelf de zaken op orde hebt. Weet u wat uw netto maandinkomen is? Is het voor u duidelijk wat uw maandelijkse vaste lasten zijn? Hebt u nog wel de beschikking over een geldig paspoort of identiteitsbewijs? Bent u achttien jaar of ouder maar niet ouder dan zeventig jaar? Hebt u een partner en wilt u haar of zijn inkomen ook bij het totale inkomen optellen? Zo zijn er zaken die vooraf duidelijk voor u moeten zijn, alvorens u de aanvraag gaat doen.

Nu geld lenen via de bank
Via de bank geld lenen kan natuurlijk nog steeds. Al is het wel steeds lastiger geworden. Als uw inkomen voldoende is, moet lenen geen probleem zijn. Al mag u meestal geen andere leningen momenteel hebben openstaan. Ook een negatief BKR gooit roet in het eten. Voldoet u niet aan alle voorwaarden, dan is lenen via een kredietverstrekker een oplossing. Wilt u maar een beetje geld lenen, en kunt u het geleende bedrag binnen een maand terugbetalen, dan kunt u een minilening afsluiten.

Minilening
Een minilening is een piepklein geldbedrag (vanaf meestal €100,- tot maximaal €1000,-) die u meestal al binnen een maand terugbetalen moet. Per €100,- betaalt u meestal zo’n €25,- aan vergoeding extra terug. Het geld wordt meestal binnen een dag al overgemaakt, nadat u voldoende bewijsstukken hebt toegestuurd (dit kan via de mail, online).

Leen alleen als u kunt terugbetalen
Wanneer u geld leent, moet u iedere maand een gedeelte van de geldlening plus een rentebedrag terugbetalen. Bereken daarom vooraf of u dit totale maandbedrag kunt betalen.