Het is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk om direct nog aan extra bestedingsruimte te komen. Het is natuurlijk mogelijk om tijdelijk extra rood te staan bij uw bank. En soms is het zelfs nog mogelijk om bij verschillende banken extra in het rood te staan. Ook al zullen wij dit niet toejuichen of u hiertoe aanzetten, aangezien het een extreem dure manier is van geld lenen. Vandaag nog geld lenen via bijvoorbeeld een kredietverstrekker is nog wel mogelijk, alleen moet u weten bij wie u terecht komt maar belangrijker nog: weet wat u doet en wat de voorwaarden zijn.

Wat is het doel?

Waarvoor wilt u dit extra geldbedrag gaan gebruiken? Misschien voor u een onbetekenender vraag maar het is echter wel zeer verstandig om hier eens goed over na te gaan denken. Stel wanneer u een aankoop wilt doen, die u echter ook met gemak een tijd kunt uitstellen, waarom zou u dan gaan lenen? Is dat verstandig? Maar stel wanneer u tijdelijk even wat extra financiële ruimte nodig hebt en van te voren weet dat u het leenbedrag aan het eind van de maand weer kunt terugbetalen, omdat dan uw loon weer wordt overgemaakt, met die wetenschap zou u natuurlijk altijd deze tijdelijke buffer kunnen aanvragen.

Lees voorwaarden

Bent u zich ervan bewust dat het u altijd meer kost dan dat het u oplevert? Tenzij u natuurlijk een hele slimme investering doet met het geleende geldbedrag, en het dubbel en dwars weer terugverdient. Maar laten we eerlijk zijn: dat is waarschijnlijk niet uw doel. Er zijn kleine leningen in omloop die u vandaag nog kunt afsluiten. Gewoonweg door eventjes te zoeken op het internet of op onze eigen website. In de meeste gevallen moet u beschikken over een eigen inkomen (geen uitkering of WAO), moet u Nederlander zijn en studenten of ondernemers kunnen geen aanspraak hierop maken. Verder eisen deze organisaties dat u over een bankrekening in Nederland moet beschikken en het geld, in bijna alle gevallen, binnen een termijn van 30 tot 40 dagen weer terugbetalen moet.

Goedkope lening

Weest u zich bewust van het feit dat u duur leent op deze manier. Wanneer u een klein geldbedrag nodig hebt, zou u wellicht ook eens kunnen proberen of er via uw familie iets te regelen is? Wanneer dit echt niet lukt, dan kunt u daarna altijd nog eens proberen om een minilening af te sluiten. Wij wensen u succes.